Lesník nebo myslivec…

V úterý 8.10. k nám do družiny měla přijít návštěva a besedovat o tom, kdo se v lese stará o stromečky a kdo o zvířátka….

Návštěvu je potřeba také něčím pohostit úplně stejně jako to dělají doma maminky, které chystají pohoštění pro případnou návštěvu, tak i my jsme se pustili do přípravy nějaké dobroty.

Už po půl šesté ráno přišel do ranní družiny Beník Šich a chvíli za ním Andulka Mlejnková. Poté docházely i ostatní děti a my se tak pustili do přípravy těsta, kdy je potřeba správně odměřit všechny ingredience, vše dobře promíchat, vymazat pekáčky, nalít těsto a pak už čekat, kdy se buchtička upeče. Mezitím jsme si rozehřáli čokoládu, kterou jsme nalili na upečenou buchtičku a zasypali bonbónky – óóóó to byla dobrota už na pohled.

Odpoledne dorazila slibovaná návštěva, která dětem vyprávěla poutavý příběh stromečků v lese a děti si i vyzkoušely, jak to s těmi stromečky vlastně je. Zároveň jsme si řekli, jaká zvířátka v lese můžeme potkat, zopakovali jsme si, kdo ke komu patří a hlavně čím můžeme zvířátkům v lese přilepšit a kdy. Děti si poslechly zvuk lesnice, ale také zvuky různých vábniček. Vyzkoušely si, co uvidí, když se podívají do termovize a také jak vábí jelen své laně.

Když už jsme měli plné hlavičky informací a vše odzkoušeno, tak jsme pozvali naši návštěvu ke stolu a mohli se pochlubit naší výrobou sladkého občerstvení. Věřte, že návštěva, ale i všechny děti měly úplné boule za ušima, jak moc to bylo dobré.

…tak zase někdy příště!

 

Vychovatelky ŠD Teplická, Blanka a Pavlínka

Více fotografií najdete zde https://eu.zonerama.com/ZSKrupka/Album/12224554#check-duplicates